Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir Müftüsü fetvayı verdi: Camide ikram olabilir”

Balıkesir Müftüsü fetvayı verdi:  Camide ikram olabilir”

Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, ilçemize bağlı Tatlısu Mahallesi'nde sabah namazına gidenlerin, namaz sonrası imamın camide kurduğu sofraya oturup kahvaltı yapmasını değerlendirdi.

Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, ilçemize bağlı Tatlısu Mahallesi’nde sabah namazına gidenlerin, namaz sonrası imamın camide kurduğu sofraya oturup kahvaltı yapmasını değerlendirdi.
Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1 yıldan beri uygulamaya koyduğu sabah namazı buluşmaları projesi kapsamında, Tatlısu Mahallesi Camii İmamı Zekeriya Şen’in görev yaptığı camide cemaatine kahvaltı ikramında bulunduğunu, bu uygulamayla birlikte sabah namazlarında tek cemaate kadar düşen camide namazlara olan katılım arttığını kaydetti.
Bilindiği gibi, Tatlısu Camii İmamı Zekeriya Şen, sabah namazına cemaat çekmek için namaz sonrası camide sofra kurup kahvaltı ikramına başlayınca, bu yöntemle kimi zaman tek başına sabah namazı kılmaktan kurtuldu.
Tatlısu Camii İmamı Şen`in bu uygulaması bazı kişiler tarafından tepkiyle karşılanması üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari şunları kaydetti: "Uygulamayla birlikte zaman zaman cemaati olmayan zaman zamanda tek cemaati olan camide namazlara olan katılım artmıştır. Konunun basına yansıması sonrasında `Camide ikram olur mu` şeklinde vatandaşlarımızdan tepkiler aldık. Ancak camide ikram yapılmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Kamuoyunda camilerde dünya işlerinin konuşulmayacağı, yeme ve içmenin yapılmayacağı yönünde bir yanlış algı var. Yapılan iş yanlış değildir. Vatandaşlarımızın sabah namazına katılımlarının sağlanması güzel bir şeydir. Kaldı ki Arap ülkelerinde iftarlar ve sahurlar hep cami içerisinde yapılıyor. Cami içlerine kilimler serilip oturularak hep birlikte yemekler yeniliyor. Kısacası dini açıdan sabah namazı sonrasında cami içinde kahvaltı yapılmasında her hangi bir sakınca yoktur."



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı